Show simple item record

dc.contributor.authorBulgan, Gülay
dc.contributor.authorSoyabalı, H. Hüseyin
dc.date.accessioned2019-05-16T12:52:35Z
dc.date.available2019-05-16T12:52:35Z
dc.date.issued2011-01
dc.identifier.issn1305-970X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11516/240
dc.description.abstractTurizm sektöründe mal ve hizmet üreten otel işletmeleri, gerek üretim gerekse mal ve hizmeti sunum koşullarıyla diğer işletmelerden farklı bir konuma sahiptir. Otel işletmelerinde mal ve hizmet üretilmekte, bu üretimin temelinde de müşteri beklentileri yatmaktadır. Otel işletmeleri ürettikleri turistik ürünleri depolayamazlar. Bu nedenle ürettikleri mal ve hizmetin eş zamanlı tüketimini sağlamaları gerekmektedir. Bu da ancak müşterilerin hizmet beklentilerine uygun mal ve hizmeti sunarak müşteri memnuniyetini yaratabilmeleriyle sağlanmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak otel işletmelerinin mevsimsel talep dalgalanmalarıyla da mücadele ettikleri görülmektedir. Araştırmada; Antalya Belek’te bulunan beş yıldızlı otel işletmelerindeki, işlevsel ve genel hizmetler bölümlerinde müşteri hizmet beklentileri ile memnuniyet düzeyleri düşük sezonda ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmanın ortaya çıkardığı sonuçlara göre; beklenti ve memnuniyet bakımından demografik sorular açısından müşteriler arasında anlamlı farklılıklar söz konusudur. Yine beş yıldızlı otel işletmelerinde düşük sezonda konaklayan müşterilerin otel hizmetlerinden beklentilerinin yüksek olduğu memnuniyet düzeylerinin ise düşük olduğu görülmektedir.tr_TR
dc.description.abstractHotel enterprises which produce goods and services in tourism sector have a different position compared to other enterprises regarding both production and presentation conditions. In hotel enterprises goods and services are produced and this production underlies customers' expectations. Hotel enterprises are unable to store tourist products and this makes simultaneous production and consumption of goods and services a necessity. This can only be achieved by providing goods and services which meet the customer expectations and creating customer satisfaction. When all of these are taken into consideration, it is observed that hotel enterprises also struggle with seasonal demand fluctuations. In the study, customer service expectations and satisfaction levels at functional and general services departments of five star hotel enterprises which are located in Belek, Antalya are measured. According to the results, there is a meaningful discrepancy between customers’ expectation and satisfaction levels in regards to demographic questions. Besides, it is observed that the customers staying in five-star hotels in Belek have high expectation but, low satisfaction levels in off season.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherYaşar Üniversitesitr_TR
dc.relation.ispartofseries6;21
dc.subjectOteltr_TR
dc.subjectDüşük Sezontr_TR
dc.subjectBeklentitr_TR
dc.subjectMemnuniyettr_TR
dc.subjectAntalyatr_TR
dc.subjectHoteltr_TR
dc.subjectOff-Seasontr_TR
dc.subjectExpectationtr_TR
dc.subjectSatisfactiontr_TR
dc.subjectAntalyatr_TR
dc.titleANTALYA BELEK BÖLGESİNDEKİ BEŞ YILDIZLI OTEL İŞLETMELERİNDE DÜŞÜK SEZONDA KONAKLAYAN ALMAN MÜŞTERİLERİN HİZMET BEKLENTİLERİNİN VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİtr_TR
dc.typeArticletr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record